1. Een Science Center maken met de hele school

De leerkrachten hebben hun cursus VTB-Pro, in juni 2009, afgesloten met een Science Center.
Dit is een spannend ontdekcentrum waar je op een speelse en actieve manier kennis kunt maken met wetenschap en techniek. Een week lang werkten ze, samen met de kinderen, aan dit Science Center. Er werd een heel groot zeepgordijn gemaakt, kinderen lieten zien hoe geluid trilt,
hoe een voertuig met vierkante wielen kan rijden, hoe een papieren bloem in water open gaat, enz.

Trots lieten de leerlingen na schooltijd aan hun ouders en andere belangstellenden zien wat ze hadden gemaakt. Ook waren de kinderen benieuwd naar elkaars werk. Je merkte dat de nieuwsgierigheid van iedereen werd geprikkeld.
Op deze manier hoopt de school de belangstelling voor natuurkunde, techniek en exacte vakken te vergroten.

2. De Uitvinderswedstrijd

Ge´nspireerd door een verhaal hebben de leerlingen van groep 6 uitvindingen bedacht, ontworpen en gemaakt. Deze uitvindingen moesten allemaal worden geplaatst op een speciale website. Daaruit zou de jury een keuze maken. Aan het project deden meer dan 4000 kinderen mee uit Brabant! Wij maakten een dierenvoermachine, een 2-in-1-tas, een handsfreecleanmachine, een medicijnbewaarder, disco-stokken en een afvalperser.

Half november hoorden we dat de afvalperser
was genomineerd! Rick en Justin hebben eind november hun uitvinding gepresenteerd aan een jury in Het Blushuis in Breda. Samen met nog twee andere klassen hebben we daar een hele leuke ochtend gehad met verschillende workshops en een magische show. Helaas hebben we op dat moment niet gewonnen, maar dat weekend werden we wel tentoonstellingswinnaar! We dingen nog steeds mee naar een rol in een film. Het verhaal wordt namelijk verfilmd en veel uitvindingen zullen in deze film te zien zijn. In mei gaan we met de hele klas naar Tilburg de film bekijken.

Een superleuk project waar de kinderen veel van leren. Volgend jaar schrijven we weer in!

Klik op onderstaande links om filmpjes op Youtube te bekijken...
De afvalperser 1
De afvalperser 2

3. Groep 7 gaat de boer op!

Op 10 november bracht groep 7 een bezoek aan het bedrijf van de familie de Laat in Schijf.

Hier hebben ze van alles gezien en geleerd over robotmelken. Het was een interessante middag.

TERUG